Shopping

KazandŽiluk
Den berömda handelsplatsen för kopparslagare som ligger på den västra sidan av Bascarsija. Här hittar du mycket antikviteter, snidade kopparfat och orientalisk inredning. Det bästa stället i gamla stan för att hitta en kaffeservis.

Adress: KazandŽiluk (Gamla Stan)

Kiko Mattor
Butiken har ett fint urval av nya och begagnade mattor. De är lokala specialister och har även en reparationsservice. Du hittar affärn på en liten gata från den nedre delen av torget Pigeon.


Adress: Trgovke 19 (Gamla Stan)

Marknaden Markale
Den mest kända centrala marknaden i Sarajevo för frukt och grönsaker, som ligger på den viktigaste spårvagnslinje på Mula Mustafe Bašeskije. Platsen är tyvärr oxå känd för den värsta massakern i det senaste kriget när en granat föll på den trånga marknadsplatsen den 5 februari, 1994.
Adress: Mula Mustafe Bašeskije

Buybook
Buybook har en exceptionell samling av böcker om kriget och lokala författare översatta till engelska. Detta är ett bra ställe att köpa en guidebok om Bosnien, vykort och kartor.


Adress: Radićeva 4

Butik Badem
Om du letar efter orientaliska kryddor och fantastiskt godis och nötter ska du besöka Butik Badem. Dessa turkiska läckerheter och kanderad mandel är något man måste uppleva. Du kommer definitivt hitta något du tycker om.

Adress: Abadžiluk 12 (Gamla stan)
Öppetider: 09:00 - 23:00